Verlichte boerderijenroute

Home

Nieuws

Routekaart

Routeboekje

Activiteiten

Foto’s

Toneel op de Deel

Samenwerken

Sponsoren

Contact

Historie

Links

Disclaimer

 

   E info@verlichteboerderijen.nl

   T 06 3001 3037

De Wetering, Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Aarlanderveen/Zwammerdam

De Wetering bestaat 10 jaar.

 

Op 25 maart 1997 is De Wetering, Vereniging voor Agrarisch Natuur- en landschapsbeheer opgericht voor het gebied tussen Aarlanderveen,Zwammerdam, Alphen aan den Rijn en de Nieuwkoopse Plassen. De activiteiten van De Wetering richten zich op twee peilers:

* Agrariërs en bewoners in het gebied stimuleren de natuur- en landschapsontwikkeling uit te voeren conform de wensen van de gemeenschap.

* Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer te bevorderen.

 

De Wetering heeft thans 53 leden en 20 donateurs. Van de leden zijn er 31 die actief meedoen aan weidevogelbescherming. Dit wordt door De Wetering gecoördineerd. Op ca. 900 ha zijn de afgelopen jaren ca. 700 nesten beschermd. Mede door dit beheer is het aantal weidevogels constant gebleven. Dit geldt o.a. voor de grutto (ca.130 nesten) en de tureluur (ca. 90 nesten). Verder beheren de leden ca. 500 km slootkanten en komt de zeldzame dotterbloem nog steeds in ons gebied voor.

 

De Wetering bestaat nu 10 jaar. In het kader van het 10-jarig bestaan is voor de leden en donateurs een gezellige avond georganiseerd.

Iedereen die geďnteresseerd is in het werkgebied van De Wetering nodigt het bestuur uit om bij ons langs te komen. Op de dagen van de verlichte boerderijenroute kunt u bij ons tussen 19.00 uur en 22.00 uur op Achtermiddenweg 3 te Aarlanderveen, een kopje koffie of een frisdrank komen drinken en nader kennis maken met het werk van De Wetering. Doorlopend wordt de DVD “De Vier Jaargetijden” vertoond. Met deze DVD kunt u zien wat er in het werkgebied van De Wetering het jaarrond gebeurt in de landbouw en de natuur.

Deze DVD is dan ook te verkrijgen tegen betaling van €15.

 

Wij stellen het zeer op prijs om u dan te kunnen begroeten. En u zult zeggen dat de DVD “De Vier Jaargetijden” de moeite waard is om te bekijken.

 

Het bestuur.

 

 

Terug naar historie