Verlichte boerderijenroute

Home

Nieuws

Routekaart

Routeboekje

Activiteiten

Foto’s

Toneel op de Deel

Samenwerken

Sponsoren

Contact

Historie

Links

Disclaimer

De route Cromstrijen was de eerste Zuid-Hollandse verlichte boerderijenroute ooit. Negen avonden lang reden tussen 10 en 25 november 2004 ruim 2.000 mensen de 45 km lange tocht. Ze zagen 45 aangelichte boerderijen in de gemeente Cromstrijen, Hoeksche Waard, en bezochten een of meerdere van de zes opengestelde boerderijen. Het vertrekpunt was steeds het gemeentehuis van Cromstrijen in Numansdorp. Voorzitter Jan Heijkoop van de – toen nog - Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (WLTO) verrichtte daar de officiële opening.

“Van Philipsburg naar ’t Land in Zicht, veel boerderijen in Cromstrijen staan in het licht.” De oplossing van deze rebus was de rode draad van deze route. Goep 8 van basisschool De Bron in Numansdorp won de prijs voor haar inzending aan de tentoonstelling ‘Kijk naar míjn boerderij’: een middagje poldersporten en patat bakken, verzorgd door de PR-commissie WLTO Hoeksche Waard. Verder was een tentoonstelling ‘luchtfoto’s Cromstrijense boerderijen’ te bekijken, kon men vanuit een skybox 1.000 ton opgeslagen aardappelen bewonderen, verse producten van de boerderij en het land kopen, een speurtocht doen, prijsvragen oplossen en een kijkje nemen bij paarden, pony’s en authentieke rijtuigen. Ook het Wellantcollege opende haar deuren.

Direct resultaat van de verlichte boerderijenroute Cromstrijen was een themafietsroute die langs  boerderijen in de Hoeksche Waard gaat. De VVV Zuid-Holland  Zuid werkte daarvoor samen met de Stichting Landelijk Erfgoed Hoeksche Waard en de – toen nog - WLTO Hoeksche Waard.

 

 

Terug naar historie

Verlichte boerderijenroute Cromstrijen, 2004

 

   E info@verlichteboerderijen.nl

   T 06 3001 3037

Fotografie: Tjerd Kamphuis